Yummy Cupcake -->

Tuesday, February 7, 2012

Apom Polka Dot.. Apom Smiley..?

Tarikh: 07/02/2012
Tempat: Home sweet home
Mood: awesome

Salam,
Well hello!! we meet again yuhuuu!. Today i made Apom polka dot.. Dulu buat tak jadi.. sangat teribble huhu.. Biasa la bila duduk rumah tak ada buat apa... Kesunyian..kesepian.. nak online tak ada yang menarik.. Si Dian pulak still dreaming...huhu so apa lagi baking2 la.. Now cuba resipi baru.. and the ingredients are..


1. 4 eggs
2. 1 cup of sugar
3. 1 cup of flour
4. 1 tblspoon of ovalette
5. 1 teaspoon of vanilla essence
6. 1 teaspoon of Pandan flavor
7. Food coloring (i used green and yellow)


HOW TO MAKE IT?
1. Pukul telur and sugar sampai kembang
2. add ovalette vanilla essence, pandan flavor and flour.
3. divide into 2 separate part.
4. mix with food coloring
5. deco it yourself





letih kot buat bulat2 tu
so i decided to make smiley

taraa.. siap sudah
so happy i made it.. maybe from the view of performance nampak need to improve.. but taste tu dah ok dah.. cuma tak letak filing.. then color used pun tak berapa menarik.. nak buat camna dah bubuh food coloring then only terpikiaq hehe.. tak pe next time bubuh kaler yang contra2 ok..so what's next??

macam teringin nak buat 
homemade chocolate


p/s: emm.. buat coklat pun mcam menarik jugak

6 comments:

nadia eshak said...

sedapnye ~~~

Cempaka Kuning said...

Apam polkadot....sedapnya.saya follow blog ni ye.

VioletRose said...

nadia eshak: hehe thanks
cempaka kuning: hehe thanks..

farah hanim said...

sedapnye
nak jugak
hehe

VioletRose said...

farah hanim: thanks.. try buat jugak la dear hehe

❤MuRni DahLiA❤ said...

sweet nyer.... loven' it!!! hehehehe...pndai wat kuih n choc laa... sweet yer....
anwy, i'v done fllow u oker.... thnks visit my blog... =)