Yummy Cupcake -->

Saturday, June 18, 2011

nervous yang melampau

Tarikh: 19 june 2011
Tempat: my own world
Mood: yuhuu

Salam,

yeahh baru aq perasan entry bulan june ni banyak sangat sama jek cam tahun lepas sebab time tu aq tengah kalut2 dengan final report.. dan sekarang ni pasal keja.. interview pe semua.. sorry k.. Alhamdulillah la kan dah dapat keja yang aq tak sangka2.. yela hantar resume dah lama tak ada respond ingatkan tak ada rezeki tetiba ja dapat kol time sedap2 tido.. tak tahu la bila aq tido rajin saja orang nak kol.. macam aritu siap speaking lagi aq tengah mamun dengaq ja la.. tengok no fon KL.. aq cakap aq dapat keja dah.. tak tanya lebih lanjut pun pasal keja tu.. yang aq dengaq junior pa tah... 2 la aq cakap jangan kol aq time aq tido.. tapi apasal aq angkat nyek?? sebab bising la bunyi handphone hehe aq tak tahu la sama ada aq dah tolak peluang keemasan ke apa ke..heheh tak apa anggap ja jodoh tak ada huhu

esok aq mula start keja... aq terlalu nervous dan risau takut tak boleh buat kerja... yela aq kan bukan dikalangan2 orang2 yang hebat.. semalam aq tak tido langsung.. macam2 masalah aq fikir.. gaji nak banyak nak buat keja takut apa la hang ni violetrose... kemon2 bak kata JAMBU..ok aq admit aq kadang2 cepat sangat down but sometimes i am highly motivated.. bila dah down aq akan cepat motivasi kan diri.. keja aq asyik takut2..takut.. lemah.. lembik lagi haa apa lagi kau nak kata!! then i ask myself.. when should i stop this feeling? how far should i run away from my fear? come on violetrose get out from your comfort zone.. hidup kalau tak ada masalah tak ada ujian mest boring.. kita tak akan jadi lebih kuat.. majukan dirimu violetrose.. don't let others look down upon u.. come on...

so aq rajin2 kan diri search ayat2 motivasi..

"Jika Anda ingin suatu kehidupan yang berbeda, buatlah keputusan yang berbeda juga."

"
If you want something you’ve never had, you must be willing to do something you’ve never done."

p/s: Ya Allah permudahkan la urusan hamba esok..amin.. sok aq update first time keja k..sama ada meyenangkan atau tak.. fighting!!

2 comments:

KiRoRo said...

relaks zuzu...sume akan okay..jgn isaw...kalu agak x okay..Osram still terbuka utk zuzu..

VioletRose said...

wokey.thanks for your advice