Yummy Cupcake -->

Wednesday, June 8, 2011

dah dapat orang mengata..tak dapat lagi orang mengata..manusia2..

Tarikh: 08/06/2011
Tempat: my own world
Mood: ermm..

Salam,

hari ni pencarian rezeki terus dijalankan. bangun lewat gila hari ni.. sori bangat kiroro n nana sebab tunggu lama... alhamdulilah dapat keja harini.. keja kilang as operator... what? why? err.. camna boleh mintaq keja kilang? cam 2 baik tak yah belajaq tinggi2..perabis duit mak bapak... similar kan dengan kata2 diatas kalau kita ada diploma mintaq keja kilang..

soalnya mengapa kami mintaq keja kilang? mintaq keja susah dapat.. pergi interview sana sini tapi hampeh tak penah dapat.. so do we have to wait doing nothing?? tunggu nak dapat interview pun belum tentu.. keja yang boleh keja pun and ada gaji yang lumayan adalah kilang.. kenapa demand nak gaji lumayan? nak menabung untuk sambung degree nanti dan untuk perbelanjaan harian.. tak kan nak mintaq mak bapak lagi.. kenapa tak mintaq keja dalam ofis kilang? ok keja dalam ofis bukan selalu ada.. kena tunggu jugak.. kenapa tak mintaq technician? aq tak reti aq lebih kepada It software..

so apa salahnya keja kilang... bukannya orang yang duk mengata kita tu nak bagi duit kat kita bulan2.. apa hina sangat ke keja kilang? mak aq pun dulu keja kilang sampai boleh bagi anak2 dia berjaya belajaq sampai degree sampai diploma.. keja memang teruk tapi dah perlukan duit.. apa jalan lain lagi? bila kata keja kilang.. masyarakat2 akan fikir macam kita ni nak keja selamanya kat situ.. kalau dapat tawaran lebih baik mest kita pilih yang lain kan.. so aq bersyukur dapat keja kilang.. tadi interview pun aq rasa aq interview jadik graphic designer pun lagi rilek jek dia tanya dia tak ada tanya mendalam...

29 june kena lapor diri kat kilang.. kalau keja yang interview tu dapat aq pilih keja tu.. tapi aq rasa peratus nak dapat tu kurang.. ikut la takdir aq kat mana.. aq dah cari... dah interview.. macam2 tempat aq pergi.. kalau keluar ja mata mest duk carik banner vacancy... tengok desperate tak?? hehe at least aq ada keja.. dapat keja kilang orang mengata.. tak dapat keja lagi la kan.. maka akan dengaq la kata2 seperti buang duit mak bapak... penyegan... pemalas... duk umah bela badan... tak paham betul masyarakat2 sekarang ni.
.

p/s: fizaAdnan, BbKiroro and Nana kita buat pilihan yang betul.. its better than nothing..

2 comments:

fiza said...

totally agree wif u!! kita buat pilihan yang betul.. bila jadi penganggur , orang mngata! bila dah dpt keja kilang lak, org nk mngata lagik?? what the---- !!! juz ignore ja kan.. jnji kita KAYA! hahahaha..

KiRoRo said...

ya bbkiroro pun setuju..at least kita cari wet yg halal n mampu tlg family...