Yummy Cupcake -->

Friday, June 17, 2011

Interview lagi..Syukur.

Tarikh: 17 june 2011
Tempat: my own world
Mood: yeahh

Salam
,

ok actually semalam da yang kol pergi interview semalam..tapi aq postpone hari ni lak hehe.. hari ni aq pergi sorang2 jek.. berani x?? hehe dekat jek pun lagipun lepas interview da janji nak jumpa and makan2 dengan nadiah..

actually aq kan macam dah lost spirit dah tau pasal kerja ni... aq dah tunggu hari dah nak masuk keja kilang.. tapi mak aq and kwn2 cakap pergi ja la try. so aq pun try la kan. pagi ni bangun duk fikir lagi nak pergi ke x ni... "sat pergi tak dapat buat penat ja..." the other side of me said " pergi.. cuba..ambik pengalaman".. "tak payah la mest ramai lagi yang mintaq".. "pergi eida pergi.." so aq pun pergi ja la.. dah sesusah bangun kan...

macam biasa ketaq perut aq.. semakin dekat nak sampai aq rasa cam nak pitam pun ada.." eida toksah buat pasal" so aq pun pergi la... aq terlebih awai.. hanya ada aq and designer jek dalam tu.. perghh kalau jais datang boleh kena tangkap wooo hahahahah.. dia cakap bos otw..aq isi borang macam biasa.. then dia tanya jawatan clerk yang mana..account clerk ka? aq yang blur just say yup... aq nak keja kerani jek... account mana aq reti.. should i go back now??

then ada sorang lagi laki datang interview.. post sama dengan aq.. da diploma in accounting i guess.. sekarang duk buat degree lagi tak habis 1 semester... wow konpem2 dia ni dapat.. fuh nak balik la ccamni... then da sorang lagi laki datang.. da diploma accounting gak.. alright aq rasa memang tak ada harapan jek.. then bos pun mai.. da 2 orang mana 1 bos tak tahu la..

so tiba masa interview aq.. terketaq2 naik tangga.. ok orang yang interview ni cam baik2 kira tak strict la.. aq pun rasa cam lega la sikit.. cakap2 then dia tanya aq reti guna benda alah apa tah.. aq cakap tak reti.. then dia tanya belajaq apa.. aq bagitau programming.. then maybe la sebab tu aq dapat post general clerk.. then soal gaji.. haha aq kan minta gaji rm1200 serius pasal gaji aq xreti nak estimate,, letak ikut suka hati aq ja haha.. then dia cakap gaji ni tinggi sangat.. then aq yang blur ni p cakap benda yang tak patot cakap.. guess what aq cakap berapa pun tak apa hahahaha gila ke aq ni... then dia kata mana boleh kena bagitau jugak.. then aq cakap seribu hehe.. dia kata basic rm760 then elaun pa tah kira leh sampai rm1000 la... aq pun ok jek..

then dia suruh mai next week monday.. huh? dapat keja dah ka ni... syukur la.. then dia kata training 2minggu nak tau aq leh buat keja ka x.. mintaq2 la boleh kan.. kang tak pasal2 kena carik keja lain huhu... keja aq macam biasa kerja sebagai kerani.. aq kena angkt fon pa mua adoii ni aq lemah.. then kena set appointment then klu bos nak p oversea aq kena tempah tiket.. dalam fikiran aq" macam secretary lak.." then orang interview tu cam tau2 ja hehe dia kata kamu kira merangkap PA la..

then lepas tu terus nadiah pick up pergi beli lauk kat nenek dia then pergi makan2 at pak hussein jenuh fikir nak makan mana haha... then pergi rumah nadiah.. pilih color untuk keronsang felt yang aq tempah..

p/s: bermula la nanti pengalaman baru huhuh.. chaiyok violetrose.. time nak keja sapa pun tak nak kol.. tadi da company kol time aq sedap2 tido...aq yang mamun dengaq ja la de2 cakap.. dari aq sekolah then poli then keja tempat yang sama ja..

3 comments:

fiza said...

thniah.. =)

Sue Hamid said...

yunk dpt keja katna??

VioletRose said...

fiza: tq
k.sue: kt opposite i-avenue..prestasi meriah