Yummy Cupcake -->

Friday, March 25, 2011

Bigger eye..mata lembu..haha

Tarikh: 25/3/2011
Tempat: My own world
Mood: haiyaa..

Assalamualaikum...


well.. aritu kan pergi dengan mak aq pergi QB beli contect lens yang bigger eye lagi sebab aritu punya dah expired dah... Hari tu beli bigger eye yang 14mm jek.. sekarang saja gedik nak try 16mm lak.. tengok cam ni la " insan tak bersyukur" haha.. Dok tengok yang jual on9 punya.. paling besaq 18mm..tapi dah nampak macam pelik jek.. so nak try 16mm lak.. nak order on9 macam malas lak.. kak bagitau ada jual kat QB.. tu yang pergi QB.. kat kedai nama The Room..

Chinesse girl tu cakap boleh guna 2years.. tapi for safety bek aq pakai macam biasa.. pakai lama2 nanti ada infection lak... sebab harga murah rm49.90 jek.. aq beli kat kedai spek mata pun rm80 untuk 3 bulan jek.. Tapi kan time beli kaler yang aq nak tak dak power aq lak..power semua high2.. adoii kaco jek.. chinesse girl tu rekemen pakai purple cam dia pakai.. dia kata tak nampak sangat kecuali kena cahaya nampak la purple.. aq tak mau la sebab aq pakai hari2 so better pilih color natural..sat nampak cam zombie lak.. so last2 dapat la brown ni.. brown yang len dari len.. tapi aq a lil' bit tak suka la color ni.. sebab bila aq snap pic nampak cam pale ja mata aq... tak suka betul.. tak apa lepas ni tukaq tak nak kaler2 camni dah.. haish.. color yang sebelum ni aq suka... sebab tak nampak sangat... nak tangkap gambaq pun tak dak mood haish....


-nampak pale kan mata-

p/s: erm.... lepas ni nak pakai yang 14mm balik la.. tak suka 16mm...nampak pelik...

5 comments:

fiza said...

kami SUKA!!! nak pakai jugak!!! =)

VioletRose said...

wah...
try la pakai.. nk tengok fiza pakai..

TINA said...

Assalamualaikum

besarnya mata

wOrLdOfsEcReTwHisPer said...

seriously 4 two years?
huhuhu..wat a long time tu..
cm risiko kna infection msti ada..
i love to wear contact lenses too..
biasala pemalas nak pkai spec..
so, prefer kaler2 cm brown2 cmtu..ceq sllu bli on9, hee..
nway, jaga lek2 tkut kna infection.
dah pnah kna..takot ahh nak pkai.
stop kejap..

VioletRose said...

TINA- hehe bigger eye 16mm..

wOrLdOfsEcReTwHisPer- yup org kdai 2 la ckp.. 2 la tkot gak.. yg beli kt kdai optik pn 3bln ja mhal lak 2.. so i pkai 3bln je la.. tkot gak nk beli on9.. ok dear..