Yummy Cupcake -->

Wednesday, February 2, 2011

Tips Jimatkan Penggunaan Inner Shawl

Tarikh: 02/02/11
Tempat: Home sweet home
Mood: yeehaaa

Salam,

ah'ha terjumpa jugak 1tips untuk jimatkan duit dari beli inner.. Dulu orang pakai anak tudung hitam atau putih je.. Sekarang ni macam2 ada.. So disebabkan teringin jugak nak inner color2 tapi duit tak mengizinkan so why not kita beli hairband...alaaa hairband untuk pakai kat kepala tu... haaa yang tu la... ganti kan sebagai inner.. Inner kat penang yang paling murah aq dapat RM7 ler.. So kalau nak beli banyak2 tu haishh keras duit la.. hahaha biaq orang kata kedekut pun... hairband ni Rm1.90 jek... haaaa menjimatkan kan.. Aq beli dekat MYdin 1set ada 12 color=RM7.80 jek.. Mydin "beli lah dengan harga borong" emmm macam ni kot trademark dia..hehe

Ok sebagai student yang sentiasa tak cukup duit plus telah berhutang sebanyak RM15,000 dengan PTPTN so seharusnya mengambil jalan2 penjimatan.. sometimes "kedekut" ni jugak membantu agar tidak boros... haha cara pemakaian macam biasa jek macam pakai inner.. cuma hairband ni kecik sikit so pandai2 la u all nak adjust.. beli hairband yang lebar tau... ayuh check it out..masa untuk merapu2..

-abaikan pemakaian shawl yang cacamarba..aq nak tunjuk inner jek so shawl tu main pakai letak jek haha-

-...hijau biru dan kuning actually matching.. kalau u all jenis berani pakai jek color apa pun..-

-black+white=emo style hehe-
-style pic no 3 tu aq tengok orang pakai ok tapi aq pakai sangat tak ok sekali macam singh la-
-style pic no 2...ok kot-
-pic no 5.. indonesian style kot hehe sangat tak ok dengan aq-
-kalau u all zoom boleh tengok la shawl ni 1Malaysia..who said i'm not patriotic?? dari pakai jenama2 baik pakai 1malaysia hahah-

beli hairband banyak2 color so leh mix n match.. kalau brave boleh la mix color merah, biru and kuning... kalau takut2 mix color selamat seperti hitam merah, hitam kuning and so on.. kalau baru nak mencuba try pink and light pink ke and so on.. Tengok macam Ayun Ayunar style2 kan dia pakai...suka sangat tengok...

p/s: pakai je apa pun 'hidup jangan ikot hukum manusia tentang fesyen"..

1 comment:

KiRoRo said...

totally not u honey..