Yummy Cupcake -->

Tuesday, July 17, 2012

Nafsu Serakah Seorang Perempuan

Salam,

Hi guys..actually nak update banyak benda tau... cuma malas...hehe so sempena ganti posa so tak mahu tidur maka boleh la aq update apa yang patut..hehe dah tengah bulan maka dapat la allowance.. Separuh duit commission telah kuberikan pada colleague aq.. tak mahu aku ambik duit yang tak ikhlas diberi sepenuhnya pada ku.. Alhamdulillah next month punya salary ada increment.. milkysmile Aq pelik la dengan diriku ini.. kenapa dan mengapa? Sebab sebelum dapat gaji dah bajet dah nak beli apa.. Tapi duit dah ada kat tangan maka semua terbabas membeli yang tak ada dalam senarai..

Fresh from bank...Duit baru sayang mau guna der..huhu


Then balik keja semalam after iftar dengan kakak kira hati nak beli benda ni jek sebab dah habis stock..
then nak beli satu jacket kat online ni

nak matching ngn dress yang sebijik kaler ni..milkysmile

tapi bila nafsu serakah datang membuak2..tanpa kawalan ekonomi yang mantap.. camna nak ambik subjek ekonomi ni wahai diriu tercinta.. maka dengan tak sengajanya terbeli..terbeli okey

actually niat ni hati nak beli kasut keja baru tapi nak postpone next month.. kasut keja dah licin tapak dah..
lepas tengok da discount 50% dari RM69.90 jadik RM34.95...maka terbeli la..
tapi tapak ni pun senang haus jugak huhu careless again.. milkysmile
dah jumpa kasut untuk konvo tapi RM99.90.. time raya tolong la ada sales.. kasut tak nak kaler hitam boleh tak?

time nak beli shawl.. nak keluarkan beg duit yellow yang awesome itu tiba2 bedak OXY Powder terpelanting mencecah lantai dan retak..malunya nasib ada owner kedai jek..milkysmile maka beli la SilkyGirl PureFresh Oil Control Pressed Powder dgn harga RM11.80 jek sempena sale kat Watson..


orait yang ni hanya RM5 sebab teringin... Dulu2 pakai inai time raya jek.. Rumah lama ada pokok inai so My Mom akan giling cam giling rempah.. So seronok gila pakai inai.. lanie mana nak p carik kan.. so beli la.. Ketegak tak mau dengaq cakap Kak kuku jadik cam hitam2 lak.. Kak kata pakai sat dah satgi hitam.. Pada aq inai pun tak kering camne nak basoh.. so disebab ketegak so aq tunggu lama lagi then bila mak basoh mak cakap basuh cepat2 sebab dah hitam.. Makanya jadi la kuku aq cam pontianak..dari nak mood bollywood jadik gothic pulak ..haha Inai untuk buat Henna cantik la..


So niat yang hanya nak beli contact lens solution terus tersasar membeli barang2 berikut... Pashmina stok untuk raya nak matching dengan Dress..
Oh ya dah dapat Button Skirt kegemaran dah milkysmile.. dekat online jual RM46-48(exclude postage)
beli kat kedai RM39.90.. Untuk stok raya
Raya tahun ni dah ada 3 Skirt.. Elok sangat la kan beli semua bottom jek
Tops tak beli pulak huhu

last but not least.. coklat semestinya kena beli.. mengembalikan mood yang duka akibat fitnah orang lain.. Fikir2 balik kenapa nak kena dukacita dengan orang yang mulut puaka ni.. Let her face her own karma..



huishh habit yang perlu aq ubah.. makanya kena tetapkan iman dari membeli macam2.. Plan lain beli lain.. ohh please Zuzu Obaithee..

p/s: Kiroro ajak pergi kursus kecantikan.. interesting tapi tak join lak.. malam sangat.. Hey harini last Qada puasa... and Ramadhan lagi 3 hari.. Jumpa kak Imi (akak PJJ USM) tadi..tapi dia lupa nama hehe but at least dia tegur..

1 comment:

armouris said...

Kasut saudari telah dipilih menjadi feature di FB Saya Sangat Obses Handbag dan Kasut. Check it out!