Yummy Cupcake -->

Friday, January 14, 2011

Shawl Vs Tudung Bawal

Tarikh: 14 January 2011
Tempat: My own world
Mood: Ah'ha

Salam,

Actually ni kes2 nak men'release' kan tension so menulis la di blog eh bukan menaip la.. pandai2 ja menulis hehe.. Sekarang ni pergi mana2 je mest nampak anak2 gadis pakai shawl.. Yang pakai Tudung bawal ada cuma macam kurang la.. Termasuk la aq kan.. Dulu aq pakai tudung bawal jek.. Sebab rasa muka tak sesuai and tak reti pakai shawl.. Aq kan dulu free hair.. Niat nak pakai tudung asyik terbantut sebab aq rasa messy sangat kalau pakai tudung bawal.. Aq sebenarnya tak reti pakai tudung bawal.. Ambik masa lama nak bentuk... Kadang2 sampai geram2.. Yela pagi2 elok jek lepas kena tiup angin2 sepoi bahasa dah herot petot dah.. Macam2 dah aq try.. Sampai kena spray tudung.. punya nak bagi keras..

Then.. shawl masuk dipasaran..Mula2 tak pakai sebab tak reti.. So cuba la pakai.. Then macam dah fall in love.. Main sebab suka pakai shawl adalah sebab kalau angin mai pun tudung aq tetap maintain... Tak kan lari dah.. Tudung bawal memang tak pakai dah... Then ada anak tudung syria.. Ni lagi bes.. Sedikit sebanyak membantu aq yang mengalami masalah anak rambut terlebih ni so sukar la nak pakai tudung bagi nampak kemas and elok.. Syok jek tengok orang yang dahi luas and licin lak tu.. Aq dahi dah la sempit penuh jerawat lak tu sangat tak sesuai haha...

Pakai shawl macam ni senang dah.. aq serius tak tahu nak pakai tudung bawal dah.. pakai pun ambik masa lama.. kalau shawl dah biasa... Emm kalau nak lagi cepat pakai jek tudung syria.. senang and mudah.. saya amat suka memakai tudung dah sekarang.. Angin datang pun aq dah tak kesah siap suka lagi haha.. Kalau dulu aq paling benci kalau angin sampai naik bebai..yela dah kena angin nanti ada la kes2 seperti "tudung tak jadi".. jenuh la cover... malu orang tengok rupa yang agak selekeh.. penampilan tu mempengaruhi mood taw tak.. Tapi aq heran tengok orang lain lepas kena angin tudung depa still ok.. kalau aq terus jadi caca marba.. But now thanks to shawl and tudung syria.. aq tengok orang pakai anak tudung yang macam di'pin' tu comel jek..so try la kat umah..then anak tudung pakai dua kaler tu.. Tapi yang buat aq tak jadik nak pakai sebab Si Dia kata macam minah indon ada ka patot hahaha..(aq tengok lama2 betul jugak hahaha)

- dah memang aq ada darah jawa sebab tu nampak macam minah indon-
p/s: emmm tak ada motif dalam entry kali ni hehe

2 comments:

ferra said...

heee skrang ramai plak org pki tdung be-reben cmtu. comey gak

VioletRose said...

ha'ah tu la... fesyen terkini...hehe