Yummy Cupcake -->

Thursday, August 13, 2015

Hilang parut sebab Azhanis Serum @ Oli Candy @ Glutacaps

Assalamualaikum...

Lama benor tak update pasai skincare dan supplemen sebab...sebab nak pikiaq duit nak beli tu la.. dok pikiaq nak spend duit untuk beauty ke saving ke insurance... patutnya insurance la kan...yela harga supplemen dah boleh beli pakej insurance dah haha.. so biasa la perempuan yang sangat ghairah nak cantik kan.. kalau laa natural beauty dah brapa banyak boleh save dah tu.

Okey.. time raya aritu kan muka naik jerawat kat dagu.. time birthday ambik bawah hidung naik seketui hadiah birthday... pastu raya makan kuih raya..kek..benda goreng2.. kuah kacang lagi ehmmmm memang kaw2 1 malam jek kuar semua trauma Mak Jemah... ye la time raya orang mai raya tak kan nak tempek bedak tebai2..  tak kisah aku tempek jek ubat jerawat oxy tu.. biar pun orang ushq pelik aku tak kisah biaq depa nampak ubat tu dari  jerawat merah2 tu alaaa lagipun adik  beradik gak yang mai tu tak kisah haha... time ni dok consume Oli Candy RM59 sekotak.. mula2 ingt healing process kononnya... so aku continue consume makan sampai 15 ari jek sebab botol tu da 30bjik jek.. sehari 2bjik so  memang 15 hari la.. memang tak la gebu ke licin ke apa ka sebab 1 botol ja kot.. badan penuh toksin lambat kot berkesan..

time nak beli oli candy habis stok pulak... so stop sat la makan supplemen untuk seminggu.. jerawat raya tu tinggal kesan parut yang tak molek benor.. sebab pakai oxy dia memang best untuk jerawat tapi bagi kulit mengelupas sikit then da parut.. keja frontliner memang tempek concealer laa  tu pun bagi lagi teruk kawasan jerawat dah macam kulit kena apa dah.. sedih tau kulit camtu.. sebab tinggai parut so beli la Azhanis scar serum RM55 sebotol.. katanya kalau dalam masa 2 minggu tak hilang boleh refund.. Alhamdulillah pudar la sikit parut gelap tu..

then tengok fb kecoh pasal Glutacaps... so try la pakai.. new supplemen untuk sekarang... baru jek makan 8 ari.. RM150 satu kotak... mula dok pikiaq nak ambik satin skinz ke Glutacaps tapi SS price RM180 cam mahai ja even RM30 beza haha.. kesan?? Tak tahu la parut jerawat makin pudar sebab serum tu ke sebab glutacaps.. kata depa 3 ari or 7 hari dah leh putih susu kau.. so far tak ada la orang teguq " Mak Jemah kau kulit makin lawa makin putih makan apa2 kaa.." tak ada la lagi.. kalau ada memang berkesan laaa.. Seronok tengok yang berjaya cepat tu.. kadang2 tengok pic sebelum and selepas tu cam sebelum guna camera biasa selepas guna 360 yang nampak gila 360.. kulit aku pun lawa pakai 360 hahaha pastu da yang pic tangkap bagi kena sunlight memang cerah laa..

teringin benor nak tengok yang betoi2 berkesan.. tak apa aku continue consume.. aku bagi probation period untuk glutacaps ni 3bulan tengok camna..  ohh yaa mungkin akan ada yang kata sebab tak minum aiq banyak.. sebelum makan oli candy aku dah stop minum kopi dan start 30 days water challenge... minum plain water tak kurang 2liter per day... memang lebih 10 kali la aku masuk toilet...penat wei...
Even tak terus zapppp ilang tapi pudar and makin pulih Alhamdulillah
Haaa sejak2 dok telan ni makin pandai aku telan ubat sekarang... 


2 comments:

Sara Yasmine said...

Hye awak . Sorry ganggu , btw sy nak share a good news . Sy agent Olicandy. Olicandy 1 botol cuma RM 50 sahaja. Free postage . No gst . Original taw . Orite , produk dijamin halal dan original . Kalau didapati produk adalah tiruan*fake* , cakap kpd sy dan segera wang akan dipulangkan kpd awk . Kalau nak , whatsapp sy , 011-39000949 . Just for share thanks admin .
Can ask for any other supplement too ^_^

Mul Yati said...

boleh dapatkan glutacaps dgn olicandy premium dengan saya.
wassup 0197431164.trusted seller