Yummy Cupcake -->

Friday, June 8, 2012

#Tips = My Budget for My Convocation

Salam,

Hi All.. It's June... I've been so busy lately.. Arghhh when will i feel calm??? But i have to be careful because i have a lot to be settle urgently.. My Convocation fee, My USM (aiseh sejak bila aq memiliki USM..ekek(.. My License... My work..arrrrr so stress.. Ok let story about my budget for convocation..

1. Baju Kurung

I found this cute baju kurung online.. so cheap for me.. because the design was so amazing to me.. but unfortunately it's all sold out.. what daaa.... huwaaaa.... It's so damn cute... Hmm i must find another solution. Kena beli kain buat la camtu.. Hmm tak payah nak vogue2 sangat.. Tujuan utama pergi konvo adalah nak ambik sijil pakai jubah and topi konvo bukan menayang baju sapa paling hebat.. paling cun.. paling mahal ekeke.. Kita bukan nak ambik anugerah2 macam artis tu.. tapi tak salah nak ada baju2 cemgitu... Untuk bajet2 cam aq ni.. tak perlu mahal2.. pakai baju untuk konvo confirm akan jarang pakai baju tu sebab dah kaler putih kan.. I hate white...haha In case tak reti pilih kain.. Kena la beli.. Budget baju cukup la sampai RM150 jek.. Tak mahu lebih2.. Sebab baju cantik mana pun pakai jubah tak nampak jugak hehe


i want this.... but sold out :'(

2. Kasut

Andai dah ada kasut bertutup rasanya tak perlu dah beli kot.. Tapi ada budget lebih atau rezeki boleh la kot.. Tapi bajet RM50 jek.. tak payah branded..  Ah'ha raya nanti mana tahu sales.. Kasut mest selesa sebab nanti salah beli kasut merana diri... Kasut tinggi2 yang tak boleh balance tu perlu elak..sebab kan terjatuh malu mmakkkk!!! hehe.. Tak perlu budget retisss...


3. Tudung

harus selesa sebab tudung itu penting.. Nak tangkap gambaq nanti.. Jangan tebal sangat kang panas berpeluh2 mekap caiq habis dah la tudung pun putih.. So rasanya nak pakai tudung yang melekap kat dahi so that senang nak pakai topi nanti.. :)



4. Hadiah

Ah'ha.. gifts for my friends.. Sudah semestinya perlu diperuntukkan.. Handmade gift would be awesome but ada masa ka nanti.. hope so.. if not just buy it lor..

p/s: Convocation ni macam wedding.. excited sesangat hehe

2 comments:

farah hanim said...

waahh
nak convo pon ade bujet
hehee
ape2 pon baju tuk cute

uyaitusaya said...

konvo slh satu detik bsejarah ap :) harus xcited..haha