Yummy Cupcake -->

Saturday, June 16, 2012

My Practical Driving Class Story

Salam,

hello guys!!! I got about 4 more hour to go to KL but before that nak jugak post entry ni sebab kat sana nanti confirm la tak boleh kan... huhu i'll be suffer this one week.. So guys pray for my save journey wokey.. amin...

Hey2 yesterday kan pertama kali pegang stereng.. eh nampak sangat bohong.. macam tak pernah main stereng kan.. Maksud aq pegang and bwak.. Sampai lewat 5 minit then orang tu suruh tunggu Cikgu datang.. Then datang la seorang cikgu lelaki yang semacam garangnya.. terus dia masuk seat penumpang then aq seat pemandu..  First2 kena laras seat.. dah nama pun berkaki comel mest la kena tarik seat kedepan wakaka.. laras cermin.. lepas tu dia ajaq signal2 semua nak tekan mana.. Then ajaq main gear... dah kena marah sebab kepit tangan time main2 gear..

Lepas tu dia ajaq la tekan clucth.. biasa la dah tak reti confirm la  enjin mati haha sebab dengan ganas melepas clucth. Then kereta bergerak.. yuhuuu excited kemain la bila kereta dah gerak walaupun slow.. Weakness aq tak reti nak handle stereng.. haha camna aq main game kereta camtu la aq bawak.. suka2 hati masuk line orang lain ekekek..

Part yang paling suka adalah nak naik bukit.. sebab syok cam roller coaster ja haha.. tapi takot gila kalau terbabas... Part2 yang haru biru aq lakukan adalah  nak langgaq kereta orang lain.. aq nak tekan break p tekan minyak haha bahaya betul.. Lepas tu nak langgaq tiang... Yang paling aq benci buat parking.. nak pulas stereng tu la.. tanganku yang bersaiz comel sangat seksa nak pulas stereng..

Then cikgu tu keluar suruh aq bawa.. ish biaq betul cikgu ni.. baru berapa jam ja bawak ni.. So macam biasa la.. enjin mati berkali2.. kereta terhenjut2.. pastu time nak buat 3 penjuru paling lawak.. dah tak boleh buat aq reverse ja keluaq pastu bawa kereta tu cam trek tu mak bapak aq punya suka2 hati2 masuk mana2 hahaha pastu time side parking.. 2 tiang aq langgaq.. dah padan muka kena angkat sendiri.. Minyak aq berani bawa 20 ja.. tu pun dah rasa cam laju. alah biasa la dah lama2 nanti 120 pun kira tak dak apa la kot kan haha.. hmmmm confirm nak beli kereta Auto nanti.. kereta manual leceh sesangat...  dah habis 3 jam training.. lepas ni 8 jam training lak yuhuu..
oh hoo lupa cita.. Cikgu tu siap ketuk2 tarik2 tangan aq yang degil suka dok kepit ja.. pastu dia ketuk2 kaki ehme2 kat lutut jek.. Mula2 ingat dia nk ambik kesempatan hahha


sesungguhnya bawa kereta itu sesuatu yang melecehkan!!


p/s: first time semua la tak perfect kan

3 comments:

MJ said...

If i can drive u also can drive zuzu..Dont Give up..Kta sma2 kecik..Tgn miera ag kecik dari tgn zu..always support u..

nawza said...

kegagalan tu merupakan satu langkah menuju kejayaan..=)

Afina said...

sama je, kami pun mcm tu jgk,,
haha..tp lama2 ok la..
jgn putus asa k.. =)